Pipe Bullet Trap

Pipe Bullet Trap

RUTEC R9000

RUTEC R9000 er en kompakt, men svært effektiv, granulatkulefanger og kan enkelt integreres i eksisterende skytebaner (bygger kun ut 0,65m). RUTEC R9000 kombinerer fordelene med stålsjalusi og granulat kulefangere. Det er ekstremt plassbesparende med en installasjonsdybde på ca. 0,65 m og med evne til å absorbere energi på opptil 2500 joules uten kulen splintres og avgir forurensning.

Systemet kan brukes av en rekke kalibre og prosjektiler (rifle lavenergi 22 cal til rifle høyenergi 30-06 spr.) For høyere energier, kan systemet enkelt suppleres med en ny serie med rørsegmenter. Den grunnleggende strukturen består av to suksessivt litt forskjøvne rader av rørsegmenter som fylles med svært slitesterk PUR-granulat.

Den spesielle designen sikrer at et komplett segment alltid penetreres, uavhengig av innskuddsvinkel. Den sylindriske løsningen gjør at segmentene kan svinge opp til 360◦, noe som resulterer i maksimal levetid på hvert enkelt rørsegment. Ved å bruke moduler av forskjellige størrelser, slitasje og erstatning kan styres på en målrettet måte.

Systemet gjør det mulig å erstatte enkeltelementer enkelt, raskt og kostnadseffektivt og uten verktøy. Et kulelagerskinneanlegg laget av aluminium gir en jevn styring og kan skyve på de individuelle rørsegmenter langs aksen. Kan løsnes og flyttes enkelt oguten verktøy. En løsning med tilt på den øvre braketten sikrer mulighet for gradvis demontering. Etterfylling av granulat er gjennom en spesiell åpning på toppen. Ekstra splinterbeskyttelse laget av naturlig gummi utfyller kulefallsystemet.

Levetiden på rørene kan ytterligere forlenges med bruk av ekstra bånd som monteres runt røret som monteres med velcro.